Cholesterol Sneltest


Een verhoogd cholesterolgehalte vergroot de kans op hart- en vaatziekten.

Start uw onderzoek

Cholesterol Sneltest

‘Een verhoogd cholesterolgehalte vergroot de kans op hart- en vaatziekten.’

Cholesterol test

Een hoog cholesterol (hypercholesterolemie) betekent dat u een verhoogde concentratie cholesterol in uw bloed hebt. Cholesterol is een bouwstof voor cellen en hormonen. Zonder cholesterol kunnen we niet leven, maar een verhoogd cholesterolgehalte vergroot de kans op hart- en vaatziekten.

Wat is cholesterol?

Uw lever produceert cholesterol, maar ook in onze voeding zit cholesterol. Cholesterol is van essentieel belang bij onder meer de aanmaak van verschillende hormonen en bij de opbouw van de celwand.

Bespreek een testmoment
de hart- en vattatest kan vroegtijdig problemen signaleren

Mensen die ziek zijn geweest worden niet getest. Hierdoor blijft de vraag of het een griep, verkoudheid of het Coronavirus is geweest? Ook worden veel mensen niet ziek van Corona, maar ervaren wel dat er iets niet klopt.

Mensen die Corona hebben gehad hebben antistoffen aangemaakt. Het meten van deze antistoffen tegen het virus geeft duidelijkheid of u het virus heeft doorgemaakt. Een Corona immuuntest toont dit aan.

De artsen van het Instituut voor Preventie & Gezondheid verzorgen deze tests en geven u in 12 minuten de uitslag.

Bespreek een testmoment

“Het Instituut voor Preventie & Gezondheid is een samenwerkingsverband van artsen en specialisten.”

Start de sneltest

Wat doet cholesterol?

Cholesterol en vetzuren worden in het bloed getransporteerd in zogenaamde vetbolletjes (lipoproteinen). De cholesterolconcentratie kan in de verschillende vetbolletjes worden gemeten. Als het in slechte vetbolletjes zit dan gaat het gepaard met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Als het in goede vetbolletjes zit dan gaat het gepaard met een lager risico op hart- en vaatziekten.

• het ‘slechte’ cholesterol zit in LDL vetbolletjes (LDL = low density cholesterol)

• het ‘goede’ cholesterol zit in HDL vetbolletjes (HDL = high density cholesterol)

Het slechte cholesterol LDL speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van slagaderverkalking en hart- en vaatziekten. Hoe hoger de concentratie, hoe hoger het risico op deze hart- en vaatziekten.

Hoe wordt de diagnose gesteld?

De diagnose wordt gesteld door uw cholesterol te meten door middel van een vingerprik. Dit wordt gedaan door een van onze doktersassistenten.

Ja, ik wil weten of ik risico loop
Bloedprikje

Vraag de sneltest aan

Een Cholesterol test kost € 27.50

Door het invullen van het onderstaande formulier neemt de doktersassistente van het Instituut voor Preventie & Gezondheid direct contact met u op voor het maken van een afspraak.