Diabetes Sneltest


Mensen met diabetes hebben een verhoogde kans op hart- en vaatziekten.

Start uw onderzoek

Diabetes Sneltest

‘Diabetes is een ziekte waar veel behandelingen voor zijn.’

Diabetes onderzoek

De glucosewaarde in het bloed wordt geregeld door het hormoon insuline dat in de alvleesklier wordt gemaakt. Diabetes ontstaat als er een tekort is aan insuline, als het lichaam minder gevoelig is voor insuline of een combinatie van beiden. Diabetes mellitus is een van de meest voorkomende ziektes in onze westerse wereld. In Nederland hebben ongeveer 1,1 miljoen mensen diabetes.

Bespreek een testmoment
de hart- en vattatest kan vroegtijdig problemen signaleren

Mensen die ziek zijn geweest worden niet getest. Hierdoor blijft de vraag of het een griep, verkoudheid of het Coronavirus is geweest? Ook worden veel mensen niet ziek van Corona, maar ervaren wel dat er iets niet klopt.

Mensen die Corona hebben gehad hebben antistoffen aangemaakt. Het meten van deze antistoffen tegen het virus geeft duidelijkheid of u het virus heeft doorgemaakt. Een Corona immuuntest toont dit aan.

De artsen van het Instituut voor Preventie & Gezondheid verzorgen deze tests en geven u in 12 minuten de uitslag.

Bespreek een testmoment

“Het Instituut voor Preventie & Gezondheid is een samenwerkingsverband van artsen en specialisten.”

Start de sneltest

Klachten

De symptomen die hierbij kunnen optreden zijn: veel plassen, meer dorst, gewichtsverlies, vermoeidheid. Soms wordt diabetes bij u vastgesteld door meting van de bloedglucosespiegels zonder dat u klachten heeft. Op lange termijn kunnen er complicaties ontstaan in het oog, de nieren en de zenuwen. Door de schade aan de zenuwen kunnen voetproblemen ontstaan. Dit wordt de ‘diabetische voet’ genoemd. Verder hebben mensen met diabetes een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Door bijvoorbeeld het cholesterol en de bloeddruk ook te behandelen wordt de kans hierop verkleind. Diabetes mellitus is een ziekte waar veel behandelingen voor zijn. Onze huisartsen geven u graag advies!

Hoe wordt de diagnose gesteld?

De diagnose wordt gesteld door uw bloedglucosespiegel te meten door middel van een vingerprik. Dit wordt gedaan door een van onze doktersassistenten.

Ja, ik wil weten of ik risico loop
Bloedprikje

Vraag de sneltest aan

Een Diabetes test kost € 14,08.

Deze kosten worden mogelijk vergoed door uw zorgverzekering. Dit is per zorgverzekeraar verschillend. Door het invullen van het onderstaande formulier neemt de doktersassistente van het Instituut voor Preventie & Gezondheid direct contact met u op voor het maken van een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.