Positieve Corona immuun uitslag?

Ben ik beschermd met een positieve Coronaproof immuun uitslag?

De wetenschap is nog in ontwikkeling op dit terrein. Er is dus geen zekerheid dat een infectie bescherming biedt tegen een volgende infectie. Er zijn echter wel sterke aanwijzingen dat een doorgemaakte COVID-19 infectie beschermt tegen herinfectie, maar ook hierover is de wetenschap in ontwikkeling.

Ik ben ernstig ziek geweest, heb ik dan ook meer antilichamen?

Er komt steeds meer informatie over wat voor soort immuunreactie optreedt na een infectie. Vrijwel iedereen ontwikkelt in meer of mindere mate antilichamen met krachtige antivirale werkzaamheid. Tevens is het al langer bekend dat mensen die ernstig ziek zijn geweest een grote hoeveelheid antilichamen hebben die lang aanwezig blijven.

En als ik milde klachten heb gehad?

De meerderheid van de geïnfecteerden heeft echter milde symptomen. Ook deze mensen blijken meetbare en langdurige immuun responsen te ontwikkelen, die onder andere bestaan uit zogenaamde ‘geheugencellen’ die specifiek zijn voor het virus en snel geactiveerd worden om antilichamen te produceren zodra een nieuw contact met het virus optreedt. Tevens blijkt bij mensen met milde infecties, cellulaire immuniteit aantoonbaar die van belang is voor het regisseren van de immuunrespons. Andere immuun cellen doden cellen die geïnfecteerd raken bij een hernieuwd contact met het virus. Ook deze cellen blijven als geheugencellen aantoonbaar na een infectie.

Bepaal snel of u Corona heeft gehad

Nationale Covid (Corona) Immuuntest

Start hier uw onderzoek

Lees ook

2020-10-28T18:56:26+01:00

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant