PSA Sneltest

Als het PSA in het bloed verhoogd is, kan dit wijzen op prostaatproblemen.

Start uw onderzoek

PSA Sneltest

‘Loop ik risico op prostaatkanker?

Bloedonderzoek PSA-waarde

PSA is een eiwit dat in het bloed voorkomt. Het wordt door het klierweefsel van de prostaat gemaakt. Met een bloedonderzoek naar PSA-waarde zien we hoeveel van dit eiwit in uw bloed zit. Dit onderzoek heet ook wel een PSA-test. PSA staat voor ‘prostaatspecifiek antigeen’. Als het PSA in het bloed verhoogd is, kan dit wijzen op prostaatkanker.

Bespreek een testmoment
Bloedprikje

Mensen die ziek zijn geweest worden niet getest. Hierdoor blijft de vraag of het een griep, verkoudheid of het Coronavirus is geweest? Ook worden veel mensen niet ziek van Corona, maar ervaren wel dat er iets niet klopt.

Mensen die Corona hebben gehad hebben antistoffen aangemaakt. Het meten van deze antistoffen tegen het virus geeft duidelijkheid of u het virus heeft doorgemaakt. Een Corona immuuntest toont dit aan.

De artsen van het Instituut voor Preventie & Gezondheid verzorgen deze tests en geven u in 12 minuten de uitslag.

Bespreek een testmoment

“Het Instituut voor Preventie & Gezondheid is een samenwerkingsverband van huisartsen en specialisten.”

Start de sneltest

Wat betekent de PSA-Waarde?

Zowel een gezonde als een zieke prostaat maken PSA. Normaal zit er een klein beetje PSA in het bloed. Bij oudere mannen vaak wat meer dan bij jongere mannen. Dit geven we aan met een getal: de PSA-waarde. Een PSA-waarde hoger dan 3 kán een aanwijzing zijn voor prostaatkanker. PSA is een zogenaamde tumormarker. Het kan ook iets zeggen over de grootte van een tumor en of er wel of geen uitzaaiingen zijn. Maar een verhoogde PSA-waarde kan ook wijzen op bijvoorbeeld een ontsteking of prostaatvergroting. Niet alle vormen van prostaatkanker maken PSA aan. Soms kan iemand met een PSA-waarde lager dan 3 toch prostaatkanker hebben.

Ja, ik wil weten of ik risico loop

Vraag de sneltest aan

Een PSA-onderzoek kost € 27,00

Door het invullen van het onderstaande formulier neemt de doktersassistente van het Instituut voor Preventie & Gezondheid direct contact met u op voor het maken van een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.