Loading...

Over Instituut voor Preventie & Gezondheid

Wij zijn een samenwerkingsverband van artsen en specialisten. Gezamenlijk helpen wij Nederlanders gezond en energiek te leven. U voorzien van informatie, kosteloos preventieve onderzoeken en advies om u inzicht te geven in uw gezondheid. Ook al hebben we onze gezondheid niet altijd in de hand, we kunnen er vaak wel op aansturen. Dat is waarmee wij willen helpen.

Onderzoek en advies op maat.

Gezondheid is belangrijk. uw gezondheid rekenen we tot onze zorg. Risico’s op ziekte – of ziekte zelf – staan uw toekomstplannen wellicht in de weg. Dit is waar wij ons op richten. Samen op weg naar een gezonder leven.

Voor onze gezondheidsonderzoeken en advies op maat maken wij gebruik van daartoe opgeleide artsen en therapeuten, waaronder: huisartsen, cardiologen, dermatologen, lifestyle artsen en psychotherapeuten.


Onze missie

Samen op weg naar een gezonder leven. Dat is onze missie. Voor iedereen, die dat wil. Ongeacht zijn of haar financiële draagkracht, herkomst, geaardheid, etniciteit of politieke kleur. Om die gezamenlijke weg samen aan te vangen is inzicht in uw gezondheid een voorwaarde. Die voorwaarden vullen we samen met u in door kosteloos preventief medische onderzoek (gedeeltelijk) mogelijk te maken binnen de wettelijke kaders. Ook al hebben we onze gezondheid niet altijd in de hand, we kunnen er vaak wel op aansturen. Dat is waarvoor wij staan.


e-Health

Het Instituut voor Preventie & Gezondheid maakt gebruik van e-Health. e-Health is het gebruik van informatie- en communicatietechnologieën, en vooral internet-technologie, om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren. e-Health toepassingen helpen patiënten en artsen om elektronisch met elkaar te communiceren. Denk hierbij aan diagnoses stellen, uitslagen overleggen en informatie uitwisselen. Enkele concrete voorbeelden hiervan zijn; het online doorgeven van waarden en testresultaten door patiënten en videoconsults met de arts van het Instituut voor Preventie & Gezondheid bij chronische klachten. e-Health draagt bij aan beter toegankelijke en kwalitatief goede zorg en leidt tot meer zelf-regie voor patiënten.

E-Health arts

Kosteloos onderzoek & advies op het gebied van:

Op veel gebieden leveren we advies: via onze website kunt u veel achtergrond informatie vinden en we bieden gezondheidsonderzoeken op allerlei gebieden. Voor onze gezondheidsonderzoeken maken wij gebruik van daartoe opgeleide artsen en therapeuten, waaronder: huisartsen, cardiologen en lifestyle artsen of psychotherapeuten.

Huidkanker-onderzoek

Prostaatkanker-onderzoek

(PMO) Preventief medisch onderzoek

Sportmedisch onderzoek

COPD onderzoek

Hart- en Vaattest

Lichamelijke klachten na Corona

Covid immuun sneltest

PSA sneltest

Vitamine D sneltest

Diabetes sneltest

Cholesterol sneltest


Landelijke onderzoekspunten


Aanvullende preventieve onderzoeken vinden plaats door onze zorgprofessionals op een van onze locaties in Nederland, dus ook bij u in de buurt. Daarnaast is contact ook mogelijk via skype.


In 4 stappen volledig
inzicht in je gezondheid.

Op allerlei gebieden verrichten wij onderzoek. Bij al onze onderzoeken doorlopen wij 4 stappen. Maak kennis met het proces dat we doorlopen


In 4 stappen volledig
inzicht in je gezondheid

Op allerlei gebieden verrichten wij onderzoek. Bij al onze onderzoeken doorlopen wij 4 stappen. Maak kennis met het proces dat we doorlopen

Stap 1

Invullen vragenformulier

Aan deze intake zijn geen kosten verbonden.

Stap 2

Onderzoek resultaten

Aan dit onderzoek zijn geen kosten verbonden.

Stap 3

Evt. nader onderzoek

Dit onderzoek wordt vergoed door de zorgverzekeraar

Stap 4

Evt. doorverwijzing specialist

Deze behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar


Bekijk onze partners