Wat is het verschil tussen echt zonlicht en een zonnebank?

Zonlicht bestaat voor meer dan 95% uit UV-A-straling en voor een klein deel uit UV-B. Zonnebanken stralen vooral UV-A uit en maar een heel klein beetje of zelfs helemaal geen UV-B. Zonnebanken hebben dus grotendeels dezelfde eigenschappen als natuurlijk zonlicht

Heeft UV-licht alleen maar nadelen?

Zonlicht veroorzaakt bij de meeste mensen een blij gevoel, zeker in een gematigd klimaat zoals in Nederland. Niet alleen het licht, maar ook de warmte veroorzaakt een aangenaam gevoel. Ook is zonlicht nodig om vitamine D aan te maken en het lichaam goed te laten werken.

Over vitamine D!

Onder invloed van UV-B-straling maakt het lichaam vitamine D aan. Dit is nodig voor de vorming van sterke botten. Volgens recente onderzoeken beschermt vitamine D ook tegen het ontstaan van sommige vormen van kanker en tegen bepaalde infecties. Overigens lijkt het gebruik van zonnebrandmiddelen de hoeveelheid vitamine D in het bloed niet te verminderen.

Maak je je zorgen over een moedervlek?

Wij adviseren u graag

Start hier kosteloos uw onderzoek

Hoeveel zonlicht heb ik nodig om vitamine D aan te maken?

Om voldoende vitamine D aan te maken, is maar een beetje zonlicht nodig.

15 minuten lang de ochtendzon op uw hoofdhuid en handen laten schijnen, is genoeg. De huid hoeft voor deze effecten niet te verkleuren.

Overmatige blootstelling aan de zon en vooral het verbranden van de huid hebben daarentegen alleen maar schadelijke effecten, zoals een verhoogde kans op huidkanker.

Start hier uw kosteloos onderzoek
2020-10-16T10:02:57+02:00

Geef een reactie

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Ga naar de bovenkant